субота, 21 вересня 2013 р.

Яблучний пиріг

Обираючи рецептик перш за все звертаю увагу на простоту його втілення, доступність інградієнтів, назви яких не потрібно вичитувати, а потім по кілька днів вишукувати на полицях магазинів...
Осінь багата на смачні і корисні овочі і фрукти, тому для приготування перш за все потрібне бажання і чуть-чуть фантазії:
Для тіста буде потрібно:
100 г сиру (творога) "жирність не має значення"
60 мл олії
4 стол. л. молока
90 г цукру
0,5 пакетика ванільного цукру
з 0,75 частини лимона сік
1\2 пакетика розпушувача
200 г муки
Для начинки буде потрібно:
600 г яблук
200 г сиру (творога)
90 г цукру
0,5 пакетика ванільного цукру
1 шт яйце
з 0,5 частини лимона сік
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Змішати (вилкою, або чим хто привик) сир, олію, молоко, звичайний і ванільний цукор, видушити сік з 0,75 частинки лимона і додати дрібку солі. Додати муку і розпушувач. Замісити тісто і розкачати тісто, виложити в розємну форму (діаметр 26 см) і виліпити з тіста високі бортики.
2. Яблуки почистити і порізати кусочками, взбризнути соком з 0,5 частини лимона. Яйце взбити міксером із звичайним і ванільним цукром в стійку піну, додати сир. Яблука перемішати з сирною масою і виложити на тісто.
Пекти пиріг 30-40 хв при температурі 155 С
P:S: Начинку можна кожного разу робити іншу. Напр. "Яблука почистити і взбризнути соком лимона, викласти на тісто і пекти при температурі 175 С - 25 хв. Збити міксером 3 білка з 90 г цукру, витягти пиріг з духовки, виложити на яблука збиті білки і пекти ще 15-20 хв при температурі 155 С"

Смачного!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар