середа, 25 вересня 2013 р.

Фарширована овочами запечена картопля

Запечена картопелька - я коли її їм, завжди чомусь думаю що вона менш калорійна ніж пюре, не зважаючи нінаякі начинки і посипки, буду і надалі так думати;) Тим паче смакота що за вуха не відтягнути - дякую emilya_cooking!
Для ПРИГОТУВАННЯ буде потрібно:

8-10 великих картоплин, або середніх
2 великих цибулини
4-5 зубчика часника (хто як любить)
2 морквини
1 червоний солодкий перець
150 гр. тертого сиру
мелений чорний перець, сіль, приправа до смаку (можна розмарин, майоран)
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Розігріти духовку до 210 С.
2. Картоплю ретельно вимити, обсушити і поколоти вилкою в декількох місцях.
3. Запікати картоплю 45-55 хв в духовці. Остудити.
4. Кожну картоплинку розмістити горизонтально і зрізати вершечок.
5. Ложкою акуратно вийняти серединку залишивши стінки товщиною 1 см. Розімнути мякоть в пюре.
6. Для начинки порізати цибульку, часник, дрібними кубиками нарізати перець і моркву. Змішати овочі в мисці.
7. В сковорідці на олії обжарювати 10 хвилин овочеву суміш, додати перець і приправи і тушити ще 5 хвилин.
8. Змішати овочі з розімнутою картоплею.
9. Начинити овочевою сумішшю картоплю, можна добавити по шматочку масла.
10. Запікати в духовці 20 хвилин. Витягнути з духовки, посипати кожну картоплинку потертим сиром і ще 5 хвилин запікати.

Смачного!
З:І начинка може залишитись, вона і сама смакує непогано.

Немає коментарів:

Дописати коментар