пʼятниця, 27 вересня 2013 р.

Картопляна запіканка

Нещодавно відкрила для себе шпинат, так як в дитинстві не була ним закормлена - прибалділа і захотіла щось з ним спробувати зготувати і прибалдіти всіх навколо себе:-)
Знайшла в неті рецептик, перековеркала його на свій лад і смак і ось що вийшло:
Інгредієнти:
1000 кг картоплі
2 шт. середніх морквин
200-250 гр. шпината
2-3 зубчика часнику
2 шт. яйця
50 гр. масла
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Розігріти духовку до 190 С.
1. Шпинат (в мене були заморожені брикетики) помільчити в блендері. Додати одне яйце і подріблений часник. Посолити, поперчити і добре перемішати.
2. Картоплю відварити і потовкти в пюре. Моркву відварити і натерти на мілкій тертці, змішати з картоплею. Додати одне яйце, все ретельно перемішати.
3. Посуду, в якій будемо запікати, змастити маслом, викласти слоями: спочатку морквяно-картопляний слой, потім шпинат і знову морквяно-картопляний. Зверху викласти шматочки масла.
4. Зверху ще можна потерти твердий сир.
Смачного!
P:S Для любителів мясних страв до шпинату можна додати помелене куряче філе, але і без нього така смакота.

Немає коментарів:

Дописати коментар