субота, 21 вересня 2013 р.

Рогалики з варенням

Спогад дитинства, духмяні рогалики, посипані пудрою...
Рецептик, і натхнення звідси, дякую!
Для тіста буде потрібно:
0,5 ст. теплого молока
0,5 ч. л. сухих дріждів
щіпочка цукру (я сипала 1 ч.л.)
110 гр. розмягшеного масла (я використовую масло меншої жирності)
1,5-2 ст. муки
пів пакетика ваніліна
густий!!! джем для начинки (у мене був яблучний мармелад, і яблучне варення)

Приготування:
1. В теплому молоці розчинити дріжді і цукор, добавити ванілін.
2. Додати розмягшене масло.
3. Просіяти муку, по чуть-чуть, замішуючи мяке тісто, поставити в тепле місце (можна замотати в харчову плівку) на 1 годину.
4. Духовку нагріти до 180 С, деко застелити пекарським пергаментом.
5. Тісто поділити на 3 частини, кожну розкатати в тоненьке коло, і порізати на трикутні сегменти (як в дитинстві мама робила), на широкий край положити трішки варення і скрутити рогалик.
6. Випікати до чуть золотистого кольору.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар