Весняна фантазія, картопляно-баклажанна запіканка
З теплими сонячними промінчиками приходить бажання на яскраву і кольорову їжу:-)
І тоді... йде в рух все що є в холодильнику, люблю отакі абракадабри і щоб без прив'язки до рецепту, на свій смак так би мовити.
Для картопляно-баклажанної запіканки буде потрібно:
1 баклажан
6 картоплин
1 помідорка
1 морквинка
3 цибулинки (середніх розмірів)
сіль, перець (до смаку)
олія (для приготування)
зелена цибуля
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Відварити картоплю в мундирах.
2.
В той час як картопля вариться, порізати напів кружельцями цибулю і
поставити тушкуватись на невеликому вогні. Олії влити за своїм смаком
(можна соняшникову, а можна оливкову). Я полюбляю готувати на оливковій,
і дуже трішки, щоб не було надто масним.
3. Почистити моркву, порізати кружельцями і висипати тушкуватись до цибульки.
4.
Баклажан перерізати навпіл, порізати напівкружельцями і висипати вслід
за морквою до цибулі. Тушкувати все разом хвилин 10. Можна накрити
кришкою.
5.
Почистити від шкірки відварену картоплю. Порізати кружечками і викласти
на сковорідку (взяти іншу), підрумянити з обох боків. М-м-м обожнюю
смак картопельки в мундирах:-)
6. Розігріти духовку до 180 С.
7.
На дно термостійкої каструльки налити олії (в мене скляна). Викласти
шар картоплі, посолити, поперчити, порізану помідорку, зелену цибульку і
зверху викласти тушкований баклажан з морквою і цибулею. Зверху накрити
все шаром картоплі, знову посолити. Чуть влити води (буквально на дно,
щоб не приставало до країв форми). Накрити кришкою і в духовку на 10-15
хв.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар