понеділок, 23 вересня 2013 р.

Весняна фантазія, картопляно-баклажанна запіканка

З теплими сонячними промінчиками приходить бажання на яскраву і кольорову їжу:-)

І тоді... йде в рух все що є в холодильнику, люблю отакі абракадабри і щоб без прив'язки до рецепту, на свій смак так би мовити.

Для картопляно-баклажанної запіканки буде потрібно:

1 баклажан

6 картоплин

1 помідорка

1 морквинка

3 цибулинки (середніх розмірів)

сіль, перець (до смаку)

олія (для приготування)

зелена цибуля

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Відварити картоплю в мундирах.

2. В той час як картопля вариться, порізати напів кружельцями цибулю і поставити тушкуватись на невеликому вогні. Олії влити за своїм смаком (можна соняшникову, а можна оливкову). Я полюбляю готувати на оливковій, і дуже трішки, щоб не було надто масним.

3. Почистити моркву, порізати кружельцями і висипати тушкуватись до цибульки.

4. Баклажан перерізати навпіл, порізати напівкружельцями і висипати вслід за морквою до цибулі. Тушкувати все разом хвилин 10. Можна накрити кришкою.

5. Почистити від шкірки відварену картоплю. Порізати кружечками і викласти на сковорідку (взяти іншу), підрумянити з обох боків. М-м-м обожнюю смак картопельки в мундирах:-)

6. Розігріти духовку до 180 С.

7. На дно термостійкої каструльки налити олії (в мене скляна). Викласти шар картоплі,  посолити, поперчити, порізану помідорку, зелену цибульку і зверху викласти тушкований баклажан з морквою і цибулею. Зверху накрити все шаром картоплі, знову посолити. Чуть влити води (буквально на дно, щоб не приставало до країв форми). Накрити кришкою і в духовку на 10-15 хв.

 

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар