понеділок, 30 вересня 2013 р.

Великодній вінок

Печу цю напів-пасочку вже другий рік, і смачно і красиво.
Інгредієнти:

175 мл. молока
1 пакетик сухих дріжжів
80 г цукру
500 г пшеничної муки
80 г масла
1 пакетик ванільного цукру
сіль
2 яйця
100 г ізюма
2 жовтка
Приготування:

1. Молоко чуть розігрізи. Висипати дріжжі, добавити 1 чайну ложку цукру.
2. Муку просіяти в глибоку миску і зробити заглиблення. Вилити дріжжі, присипати мукою і поставити на 20 хвилин в тепле місце.
3. В опару додати масло, звичайний і ванільний цукор, дрібку солі, яйця і ізюм. Замісити еластичне тісто.
4. Тісто розділити на 3 порції, розкачати ковбасками приблизною довжиною 70 см і заплести їх в косу.
5. Викласти на змащену олією форму у вигляді вінка, скріпивши краї.
6. Залишити на 20 хвилин, щоб тісто трішки піднялось.

7. Випікати30 хвилин при 200 С. Через 20 хвилин змастити вінок взбитими жовтками. Можна посипати кунжутом.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар