понеділок, 23 вересня 2013 р.

Сирний пиріг

Мабуть не знайдеться того хтоб не любив сирника, сирного пирого, або ж сирної запіканочки, от і я ніколи не можу встояти перед шматочком жовтогарячого духмяного смакового задоволення. Експерементувати з різними рецептами сирників теж полюбляю, вишукуючи щоб і смачно і швидко і просто. За натхнення дякую anna_mavritta - це дійсно ніжний і вишуканий смак.
Для тіста буде потрібно:

220 г муки
1 яйце
100 г цукру
100 г масла (розтопленого)

Для начинки буде потрібно:
500 г сиру (творога)
3 ст.л. сметани
3 ст.л. цукру
1 пак. ванільного цукру
2 ст.л. крахмалю (в оригіналі кукурудзяний, я брала картопляний)
1 яйце

20 г. родзинок
шоколад - шматочок для поливки
масло для змащування форми
Приготування:
Форма діаметром 24 см:
1. Духовку розігріти до 200 градусів.
2. Розмягченне масло розтерти з цукром, добавити яйце, муку і замісити тісто. Тісто получається мякеньке і повітряне, ставим на годину в холодильник (не морозим).
3. Для начинки сир, сметану (в мене була домашня), цукор, ванільний цукор, крохмаль і яйце взбити міксером до однорідності.
4. Форму для випічки змащуємо маслом. Викладаємо тісто, і розпрямляєм по формі, формуючі бортики.
5. На тісто рівномірно розприділяємо начинку. Розкладаємо родзинки в довільній формі, можна перед тим змішати з сирковою масою. Ставим в духовку на 40-60 хвилин. Застивати пиріг залишаємо у вимкненій духовці.
6. Шоколад разтопити на водяній бані. Хто має кондитерський мішочок можна малювати правильні фігурки, або ж просто ложкою в довільному порядку. Поставити пиріг в холодильник на 20-30 хвилин і подавати до столу.
Смачного!

P:S: В оригіналі ще було потрібно 1 банка консервованих абрикосів або персиків, але з родзинками теж вийшло смачно;)

Немає коментарів:

Дописати коментар