неділя, 22 вересня 2013 р.

Пиріг сливовий

Для любителів дріждьового тіста. Натхнення від olyaw.
Світлячковий пиріг. Духмяний і сонячний.
Для тіста буде потрібно:

1 ст. теплої води
60 гр. розтопленого масла
2 ст. л. цукру
1/4 ч.л. солі
1 пакетик ваніліна
1 ч.л. сухих дріждів ("Саф Момент" гарно підходять)
2,5-3 ст. муки
Для начинки буде потрібно:
600 г. сливового варення (вибрати сливи)
1 ст. л. муки
якщо варення недостатньо солодке, добавити цукор

ПРИГОТУВАННЯ:
1. В глибоку миску просіяти 1 стакан муки, додати дріжді і добре перемішати, помішуючи додати теплу воду, цукор і сіль, а також ванілін. Просіяти ще один стакан муки, перемішати, додати масло, добре розмішати до однорідності, додати решту муки і замісити гладеньке і однорідне тісто.
2. Переложити тісто в миску змащену олією, поставити в тепле місце на 1 год (тісто має підійти приблизно вдвоє).
3. Не глибоку форму (я брала тортівницю діаметром 23 см.) змастити олією і присипати меленими сухарями.
4. Сливове варення викласти в миску і додати 1 ст. л. муки, розмішати (цукор до смаку).
5. Тісто добре вимісити, поділити на дві частинки, одна чуть більша від другої (можна залишити шматочок з якого потім робитиметься оздоблення).
6. Більшу частинку тіста розкачати в коло, перенести в форму і сформувати бортики. Зверху виложити начинку. Потім розкати меншу частинку тіста, зробити невеликі надрізи і перенести на начинку. Края добре защипити. Зверху по бажанні прикраси (розочки, листочки, по фантазії). Пиріг ще на 20 хв поставити в тепле місце (можна накрити плівкою).
7. Нагріти духовку на 180 С. І випікати пиріг до золотистого кольору. Готовність перевіряти зубочисткою.
8. Чуть остудити періг в формі, потім переложити на решітку, змочити кісточку водою і злегка змастити пиріг. Накрити чистою, сухою тканиною, і дати пирогу остинути.
Смачного!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар