неділя, 22 вересня 2013 р.

Вінегрет

В Піст потрібно ретельніше стежити за тим що їсти. І відразу здається що все неможна, хоча насправді, наша українська кухня, дарує багато різноманітних, поживних і вітамінізованих рецептів. Трішки фантазії і бажання для їх здійснення.
В дитинстві я страшенно нелюбила вінегрет, вмовляли його скуштувати неодноразово, а він не смакував і все тут. Цього року я вирішила спробувати зготувати його сама. Смак для мене став відкриттям.
Отож, готуємо:
Буде потрібно:
5 середніх картоплин
2 бурячка
2 морквинки
2 скл. білої квасолі
квашеної капусти (до смаку)
4 ст. л. олії (можна і оливкову)
сік половинки лимона
сіль до смаку

Кількість інградієнтів можна збільшувати або зменшувати за своїм смаком.

Приготування:
1. Відварити в мундирах (не зчищачи шкірку) картоплю, буряк і моркву. Відцідити воду, дати чуть остити і зняти зі всього шкірку. Порізати на квадратики.
2. Відварити квасолю. Остудити. Змішати з картоплею, морквою та бурячком.
3. Відтиснути від соку квашену капусту і додати в салат (до смаку).
4. Сприснути лимонним соком, посолити і додати олію.

P:S Для любителів цибульки, можна порізати і додати в салатик 2 середніх цибулинки. Особисто мені смакує без:)
Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар