суботу, 21 вересня 2013 р.

Сирні хатинки

Ідею взяла звідси дякую!
Ці хатинки буде весело робити з малечею, або для дитячого столу, швидко, корисно і оригінально.

Для хатинкового задоволення буде потрібно:
300 г. печева (квадратної форми), підійде до чаю/кави
300-400 г. сиру (домашнього творога)
50-70 г. вершкового масла (я завше використовую чуть меншої жирності для випічки і кремів)
5 ст. л. сметани (я використовувала магазинну, якщо сир сухий, можна більше)
цукор до смаку (хто як засолодко любить, я додавала 2 ст. л.)
0,5 ст. молока (чуть теплого)
банан, клубніка (при бажанні, до смаку)

Приготування:
1. В зручній мисці змішати сир, сметану, масло і цукор. Збиваєм міксером до однорідності, потім можна розтерти ще все добре ложкою, щоб утворилась кремоподібна сирна маса. (Якщо є заморожена клубніка то її варто добавити в сир і так само все розмішати)
2. На стіл кладемо харчову плівку (розмір визначаєм печевом, яке будемо на неї ставити, в ширину має поміститись 3 шт. і плюс щоб мати змогу загорнути хатинки)
3. Молоко наливаєм в невелику мисочку.
4. Обмокуєм кожне печенько з обох сторін в молоці і виложуєм його на плівку в ширену три в довжену, скільки є печева, або на Ваш розсуд.
5. На печево викладаємо сирну начинку, розрівнюєм. Ставимо банан (це для варіанта без клубніки, хоча думаю і те і те теж би смачно поєдналось), розрізавши по половинці і вздовж, кладемо на середній ряд.
6. Тепер з двох сторін піднімаємо краї плівки (тут треба потренуватись, з першого разу і самостійно не завше получається), разом з крайніми печеньками, получається дашок хатинки. Гарно скріплюєм краї плівки, ставимо на щось плоске і в холодильник на дві годинки.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар