пʼятниця, 27 вересня 2013 р.

Піца на дріжджовому тісті

Продовження експерементів з піцою і тістом:-) Відразу скажу що піца вегетеріанська:-)
Форма для піци 33 см.
Тісто:

150 г муки
80 мл молока
4 г швидкодіючих дріжжів
4 ст.л. оливкової олії
0,5 ч.л. цукру
дрібка солі
Приготування тіста:
1. Змішати всі інгредієнти і вимісити добре тісто яке б не липнуло до рук.
2. Поставити тісто в тепле місце, накривши полотенцем.
Начинка для піци:
Тут "на вкус и цвет", кожен по власному уподобанні.
в мене було:
2 середні помідорки
1 червоний перчик
0,5 банки горошку
1 стакан томатної пасти (в мене була італійська, назву не запамятала:( але дуже смачна)
спеції до смаку, перець, приправи
порізана зелена цибулька
200 г. твердого сиру
ПРИГОТУВАННЯ ПІЦИ:
1. Розігріти духовку до 200 С.
2. Форму для піци змастити оливковою олією.
3. Тісто ще раз розімнути, і розкатати тоненьке коро діаметром трішки більшим чим форма. Переложити в форму.
4. Змастити тісто томатною пастою (0,5 стакана) і викладати начинку (помілори, перець, горошок) полити рештою томатної пасти, зверху посипати зеленою цибулькою і тертим сиром.
5. Поставити в духовку на 15 хвилин.
Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар