понеділок, 30 вересня 2013 р.

Фаршировані яйця

Дуже актуальний рецептик в Пасхальний період. Смачне застосування крашанок що залишились, а який духмяний, ммм.
Буде потрібно:

9 яєць
1 булочка
200 мл. сметани
1 жовток
50 г масла
сіль
перець
приправи до смаку
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Замочити в чуть теплому молоці булку.
2. Зварити 8 яєць вкруту, очистити від шкарлупи і розрізати вздовж на дві половинки.
3. З кожної половинки виняти жовток і розімнути вилкою, додати віджату від молока булку, перемішати.
4. Додати сире яйце і спеції (в мене були Італійські трави), сіль, перець. Добре все перемішати і нафарширувати половинки білків.
5. Форму змастити маслом і викласти нафаршировані яйця.
6. Збити сметану і жовток, додати сіль, перець, спеції. Розложити маленькі шматочки масла по всій поверхні запіканки.
7. Запікати в розігрітій духовці до золотистої коринки 40 хвилин. Прикрасити зеленню.
Можна подавати як гарнір до картопляного пюре.

Смачного!
P:S В одній порції 380 ккал (рецепт = 4 порціям)

Великодній вінок

Печу цю напів-пасочку вже другий рік, і смачно і красиво.
Інгредієнти:

175 мл. молока
1 пакетик сухих дріжжів
80 г цукру
500 г пшеничної муки
80 г масла
1 пакетик ванільного цукру
сіль
2 яйця
100 г ізюма
2 жовтка
Приготування:

1. Молоко чуть розігрізи. Висипати дріжжі, добавити 1 чайну ложку цукру.
2. Муку просіяти в глибоку миску і зробити заглиблення. Вилити дріжжі, присипати мукою і поставити на 20 хвилин в тепле місце.
3. В опару додати масло, звичайний і ванільний цукор, дрібку солі, яйця і ізюм. Замісити еластичне тісто.
4. Тісто розділити на 3 порції, розкачати ковбасками приблизною довжиною 70 см і заплести їх в косу.
5. Викласти на змащену олією форму у вигляді вінка, скріпивши краї.
6. Залишити на 20 хвилин, щоб тісто трішки піднялось.

7. Випікати30 хвилин при 200 С. Через 20 хвилин змастити вінок взбитими жовтками. Можна посипати кунжутом.

Смачного!

Блінчики з манки

Іноді так хочеться чогось наколотити-наколотити і щоб з того вийшло щось гарненьке, новеньке і смачненьке. Дякую за рецептик і ідею [info]lemonshoco
ІНГРЕДІЄНТИ:

200 г. манки (4 ст. л. з гіркою)
2 шт. яйця
300 г. молока
120 г. яблук
80 г. родзинок
20 г. цукру
80 г. масла
ПРИГОТУВАННЯ:
1. На молоці з цукром і 20 г. масла зварити кашу, трішки її остудити і додати яйця.
2. Яблука почитсити від шкірки і нарізати дрібними кубиками. Ізюм промити і додати разом з яблуками в кашу, добре все перемішати.
3. Розігріти масло на сковорідці і на слабкому вогні жарити блінчики формуючи їх ложкою.
P:S Блінчики можна подавати з варенням, сиропом або кисілем.
Смачного!

пʼятницю, 27 вересня 2013 р.

Піца на дріжджовому тісті

Продовження експерементів з піцою і тістом:-) Відразу скажу що піца вегетеріанська:-)
Форма для піци 33 см.
Тісто:

150 г муки
80 мл молока
4 г швидкодіючих дріжжів
4 ст.л. оливкової олії
0,5 ч.л. цукру
дрібка солі
Приготування тіста:
1. Змішати всі інгредієнти і вимісити добре тісто яке б не липнуло до рук.
2. Поставити тісто в тепле місце, накривши полотенцем.
Начинка для піци:
Тут "на вкус и цвет", кожен по власному уподобанні.
в мене було:
2 середні помідорки
1 червоний перчик
0,5 банки горошку
1 стакан томатної пасти (в мене була італійська, назву не запамятала:( але дуже смачна)
спеції до смаку, перець, приправи
порізана зелена цибулька
200 г. твердого сиру
ПРИГОТУВАННЯ ПІЦИ:
1. Розігріти духовку до 200 С.
2. Форму для піци змастити оливковою олією.
3. Тісто ще раз розімнути, і розкатати тоненьке коро діаметром трішки більшим чим форма. Переложити в форму.
4. Змастити тісто томатною пастою (0,5 стакана) і викладати начинку (помілори, перець, горошок) полити рештою томатної пасти, зверху посипати зеленою цибулькою і тертим сиром.
5. Поставити в духовку на 15 хвилин.
Смачного!

Запечена картопля з сиром

Картопелька. Якщо ви любитель картоплі і хочеться якоїсь різноманітності, фантазуйте:-Р
ІНГРЕДІЄНТИ:

6 шт великих картоплин
100 г масла
250 г твердого сиру
олія
2 ст л сметани
сіль, перець до смаку
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Розігріваємо духовку до 200 С.
2. Миємо добре картоплю.
3. Робимо надрізи по всій довжині картоплинок, але недорізаючи до кінця.
4. Нарізаємо сир тоненькими пластинками а масло кусочками і виставляємо по черзі в розрізи картоплинок (можна все заставити сиром, а потім змастити картоплинки маслом).
5. Ставимо картоплю до розігрітої духовки на 45 хвилин. Потім виймаємо, і поливаємо сметаною.
6. Посипаємо тертим сиром і ще хвилин 15 допікаємо в духовці.

Смачного!

Йогуртові маффіни з цукатами

Ну люблю я кексики, але я вже про це кажись писала:-)
А ще коли рецептик доволі лінивий, то чому б і ні:-)
ІНГРЕДІЄНТИ:
250 г Йогурта натурального без добавок

100 г розмягченого масла
2 шт. яйця
170-200 г цукру
0,5 пакетика ванільного цукру
300 г муки
1 пакетик розпушувача
дрібка солі
50 г -цукатів
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Розігріти духовку до 200 С.
2. Масло змішати з цукром і ванільним цукром в блендері, продовжуючи збивати додати по одному яйця. Дальше додати йогурт і знову змішати.
3. В окпемій посудині просіяти муку і змішати з розпушувачем і дрібкою солі.
4. До муки додаєм йогуртову суміш, цукати і добре перемішати ложкою щоб получилось однорідне тісто.
5. Формочки (якщо не силіконові) змастити маслом. Викласти тісто в формочки, заповнюючи на 2/3.
6. Випікати біля 20-25 хвилин до золотистості. Провіряти на готовність зубочисткою.

Смачного!

Картопляна запіканка

Нещодавно відкрила для себе шпинат, так як в дитинстві не була ним закормлена - прибалділа і захотіла щось з ним спробувати зготувати і прибалдіти всіх навколо себе:-)
Знайшла в неті рецептик, перековеркала його на свій лад і смак і ось що вийшло:
Інгредієнти:
1000 кг картоплі
2 шт. середніх морквин
200-250 гр. шпината
2-3 зубчика часнику
2 шт. яйця
50 гр. масла
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Розігріти духовку до 190 С.
1. Шпинат (в мене були заморожені брикетики) помільчити в блендері. Додати одне яйце і подріблений часник. Посолити, поперчити і добре перемішати.
2. Картоплю відварити і потовкти в пюре. Моркву відварити і натерти на мілкій тертці, змішати з картоплею. Додати одне яйце, все ретельно перемішати.
3. Посуду, в якій будемо запікати, змастити маслом, викласти слоями: спочатку морквяно-картопляний слой, потім шпинат і знову морквяно-картопляний. Зверху викласти шматочки масла.
4. Зверху ще можна потерти твердий сир.
Смачного!
P:S Для любителів мясних страв до шпинату можна додати помелене куряче філе, але і без нього така смакота.

середу, 25 вересня 2013 р.

Корейська морква

Рецепт зовсім не новий, але як і в будні так і на свята смакує кожного разу.
Інгредієнти для приготування:

800 гр. моркви

5-6 зуб. часнику
1 ст.л. цукру
1 ч.л. солі
0,5 ч.л. червоного перцю
1 ст.л. чорного (меленого) перцю
1 ч.л. коріандру (для любителів приправ)
1 ст. л. оцету
100 гр. олії (за своїм смаком і вподобанням)
40 гр. мелених (подріблених) волоських горіхів
Приготування:
1. Натерти моркву. Додати цукор і сіль, добре помнути.
2. Додати видавлений часник, червоний і чорний перець та оцет. Все добре перемішати виделкою.
3. В окремій кастрюльці довести до кипіння олію.
4. Олію довести до кипіння і вилити в моркву, помішуючи.
5. Додаємо горіхи, ще раз ретельно перемішуємо. Салат готовий.

Смачного!

Сирник бабці співробітника

Сказати що він смачний це нічого не сказати, це рецепт дійсно домашнього, справжнього сирника. Раз скуштувавши хочеться ще і ще, тільки ось тут вже потрібно буде відкинути лінь чуть подалі.
Готую його дуже часто, і кожного разу відкриваю щось нове))) Але зазвичай рецепт половиню, не завше в холодильнику є 1,5 кг домашнього сиру.
Для тіста інгредієнти:

3 ст. муки

350 гр. масла
1 стакан цукру
2 ч.л. розпушувача (порошок для печева)
2 ст. л. какао
Приготування:
1. Муку, порошок, цукор, какао перемішати, пересікти з маслом і замісити.
2. Тісто поділити на сім частин і покласти в холодильник (якщо на довше то в холодильник, якщо часу до приготування не так багато то в морозильну камеру)
Для начинки інгредієнти:
1,5 кг. сира
9 шт. яєць
300 гр. цукру
100 гр. масла (не топити а розігріти і додати до сиру)
1 ст. л. крохмалу (якщо сир мокрий, можна і 2 ложки)
1 пак. ванільного цукру (по смаку)
50 гр. родзинки, курага (по смаку)
Приготування:
1. Сир перемолоти на млинку (можна і масло).
2. В велику миску викласти сир, зробити глибоку ямку, висипати цукор, додати яйця і збивати міксером (спочатку збиваємо яйця з цукром злегка беручи сир по краях).
3. Як все добре змішали, висипаєм родзинки, ванілін і крохмал, можна і курагу.
4. Форму змастити маслом.
5. Тремо 4 частини тіста на буряковій терці на дно форми, рівномірно покриваючи все дно.
6. Викладаєм сир.
7. Зверху тремо 3 частини тіста що залишились.
8. В розігріту 180 С духовку ставимо сирник на 40-45 хв.
9. Готовність перевіряти зубочисткою.
Смачного!

Фарширована овочами запечена картопля

Запечена картопелька - я коли її їм, завжди чомусь думаю що вона менш калорійна ніж пюре, не зважаючи нінаякі начинки і посипки, буду і надалі так думати;) Тим паче смакота що за вуха не відтягнути - дякую emilya_cooking!
Для ПРИГОТУВАННЯ буде потрібно:

8-10 великих картоплин, або середніх
2 великих цибулини
4-5 зубчика часника (хто як любить)
2 морквини
1 червоний солодкий перець
150 гр. тертого сиру
мелений чорний перець, сіль, приправа до смаку (можна розмарин, майоран)
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Розігріти духовку до 210 С.
2. Картоплю ретельно вимити, обсушити і поколоти вилкою в декількох місцях.
3. Запікати картоплю 45-55 хв в духовці. Остудити.
4. Кожну картоплинку розмістити горизонтально і зрізати вершечок.
5. Ложкою акуратно вийняти серединку залишивши стінки товщиною 1 см. Розімнути мякоть в пюре.
6. Для начинки порізати цибульку, часник, дрібними кубиками нарізати перець і моркву. Змішати овочі в мисці.
7. В сковорідці на олії обжарювати 10 хвилин овочеву суміш, додати перець і приправи і тушити ще 5 хвилин.
8. Змішати овочі з розімнутою картоплею.
9. Начинити овочевою сумішшю картоплю, можна добавити по шматочку масла.
10. Запікати в духовці 20 хвилин. Витягнути з духовки, посипати кожну картоплинку потертим сиром і ще 5 хвилин запікати.

Смачного!
З:І начинка може залишитись, вона і сама смакує непогано.