Буде потрібно:
9 яєць
1 булочка
200 мл. сметани
1 жовток
50 г масла
сіль
перець
приправи до смаку
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Замочити в чуть теплому молоці булку.
2. Зварити 8 яєць вкруту, очистити від шкарлупи і розрізати вздовж на дві половинки.
3. З кожної половинки виняти жовток і розімнути вилкою, додати віджату від молока булку, перемішати.
4. Додати сире яйце і спеції (в мене були Італійські трави), сіль, перець. Добре все перемішати і нафарширувати половинки білків.
5. Форму змастити маслом і викласти нафаршировані яйця.
6. Збити сметану і жовток, додати сіль, перець, спеції. Розложити маленькі шматочки масла по всій поверхні запіканки.
7. Запікати в розігрітій духовці до золотистої коринки 40 хвилин. Прикрасити зеленню.
Можна подавати як гарнір до картопляного пюре.
Смачного!
P:S В одній порції 380 ккал (рецепт = 4 порціям)