вівторок, 24 вересня 2013 р.

Кексик на згущеному молоці

Кексики - як їх не любити, а ще коли таке заохочення авторки і словами і світлиною. Дякую lemonshoco за позитивний настрій і смачнющий рецептик, який готую знову і знову.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 банка (395 г) згущика (згущеного молока)

3 яйця
1 пакетик ванільного цукру (можна і без нього)
120 г муки
0,5 ст. л. розпушувача

37 г олії без запаху (маісова (кукурудзяна) ідеально підходить) або ж можна 30-50 г розтопленого і охолодженого масла.
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Розігріти духовку до 180 С. Змастити формочки олією, або маслом.
2. Збиваючи міксером на 1-й швидкості змішати всі інгредієнти в наступному порядку: яйця, ваньльний цукор, згущик, олія, просіяну з розпушувачем муку. Тісто має бути рідке.
3. Вилити тісто в підготовлені формочки і випікати від 20 до 40 хвилин (якщо форма велика і всю масу вилили в одну то 40 хв, якщо поділено на декілька то потрібно менше часу). На готовність перевіряти зубочисткою.
4. Готові кексики в формі поставити остивати. Потім витягнути з форми, при бажанні можна посипати цукровою пудрою.
Смачного!

Сирники з морквою, або сирна запіканка

Лінь таки творить дива:-) Дякую moi_natali за натхнення і такий мега смачний і мегалінивий (швидкий у виконанні) рецептик:) та щей досить дієтичне, без муки, цукру та масла, ямммм.
Рецепт я вирішила помножити на 2 і не розділяти на маленькі сирнички, а зробити одною запіканкою, вийшло смачно.
Отож, буде потрібно:

400 г сиру (творога)
2 яйця
2 ч.л. меда
1 велика відварена морквина (або дві середні)
20-40 грам світлого ізюма
40 грам помілчених горіхів (в оригіналі гарбузове насіння)
1/2 ч.л. кориці

ПРИГОТУВАННЯ:
Розігріти духовку до 200 С.
Сир розімнути вилкою. Додати рідкий мед і яйця, добре перемішати.
Моркву натерти на великій тертці, добавити до сиру разом з ізюмом і горіхами, всипати корицю. Все добре перемішати.
Форму змастити маслом. Виложити сирну масу і розрівняти поверхню.
Випікати 20-25 хвилин.
Їсти зі сметаною або йогуртом, кому що до вподоби.

Смачного!

Запіканка з кольорової капусти і броколі

Ну дуже простий і швидкий у виконанні рецепт, а який смачний ямііі!!! Дякую за нього i_lara
Цілком погоджуюсь з авторкою, у кожного запіканка своя, і при будь яких варіаціях продуктів вона завжди нууу дуже смачна;)
Отож, інградієнти для запіканки:

одна середня броколі і одна кольорова капустинки
3-4 великих яйця
пів стакана молоа (120 мл) + 2 ст. л. сметани
2-3 ст. л. муки
120-150 г сира, натертого на великій тертці
сіль і мелений чорний перець до смаку.
Приготування:
Овочі можна приготувати в пароварці, або ж відварити в чуть підсоленій воді. Якщо відварювати, то не до повної готовності і потім відразу перекласти капусту в холодну воду, це збереже її колір.
Нагріти духовку до 200-220 градусів. Змастити форму для запіканки оливковою олією (або ж як в оригіналі розтопленим маслом) і посипати подрібленими сухарями (можна і без них).
Збити яйця в мисці, додати молоко і сметану. Перемішати все ретельно. Додати більшу частину потертого сиру. Перемішати.
Просіяти муку і акуратно додаєм в яєчну масу так щоб не було комочків.
Додати перець, сіль до смаку.
Виложуєм броколі і кольорову капусту. В довільному порядку, розділяючи гілочки капусти між собою.
Залити масою з яєць і сиру, розрівняти так щоб маса зашла у всі шпаринки між капустою і посипаємо потертим сиром що залишився.
Поставити в духовку і запікати приблизно пів години або ж більше, поки не зарумяниться.

Смачного!

понеділок, 23 вересня 2013 р.

Блінчики на кефірі

Духм'яні, руденькі сонечка на тарілці. Ідея від katenka_m
До недавна була переконана що на кефірі тільки оладки бувають, а тут така смакота:)))))

2 ст. кефіра (у мене був домашній)

2 ст. муки
2 середніх яйця
1/2 ч. л. соди
2 ст. л. соняшникової олії
сіль, цукор за смаком


Кефір, яйця, муку, сіль, цукор перемішати, злегка взбити вручну.
В стакан крутого кип'ятка добавити 1/2 ч. л. соди, швидко розмішати і вилити в тісто, перемішати і дати постояти 5 хвилин. Добавити 2-3 ст. л. соняшникової олії, перемішати і жарити блінчики на розжареній перед тим сковорідці.

Смачного!

Сирний пиріг

Мабуть не знайдеться того хтоб не любив сирника, сирного пирого, або ж сирної запіканочки, от і я ніколи не можу встояти перед шматочком жовтогарячого духмяного смакового задоволення. Експерементувати з різними рецептами сирників теж полюбляю, вишукуючи щоб і смачно і швидко і просто. За натхнення дякую anna_mavritta - це дійсно ніжний і вишуканий смак.
Для тіста буде потрібно:

220 г муки
1 яйце
100 г цукру
100 г масла (розтопленого)

Для начинки буде потрібно:
500 г сиру (творога)
3 ст.л. сметани
3 ст.л. цукру
1 пак. ванільного цукру
2 ст.л. крахмалю (в оригіналі кукурудзяний, я брала картопляний)
1 яйце

20 г. родзинок
шоколад - шматочок для поливки
масло для змащування форми
Приготування:
Форма діаметром 24 см:
1. Духовку розігріти до 200 градусів.
2. Розмягченне масло розтерти з цукром, добавити яйце, муку і замісити тісто. Тісто получається мякеньке і повітряне, ставим на годину в холодильник (не морозим).
3. Для начинки сир, сметану (в мене була домашня), цукор, ванільний цукор, крохмаль і яйце взбити міксером до однорідності.
4. Форму для випічки змащуємо маслом. Викладаємо тісто, і розпрямляєм по формі, формуючі бортики.
5. На тісто рівномірно розприділяємо начинку. Розкладаємо родзинки в довільній формі, можна перед тим змішати з сирковою масою. Ставим в духовку на 40-60 хвилин. Застивати пиріг залишаємо у вимкненій духовці.
6. Шоколад разтопити на водяній бані. Хто має кондитерський мішочок можна малювати правильні фігурки, або ж просто ложкою в довільному порядку. Поставити пиріг в холодильник на 20-30 хвилин і подавати до столу.
Смачного!

P:S: В оригіналі ще було потрібно 1 банка консервованих абрикосів або персиків, але з родзинками теж вийшло смачно;)

Кокосовий кекс

Хто не любить кексиків! Швидко, смачно і красиво. Звісно я вірю що кексики бувають різної складності, але ж я вишукую чим полегший варіант:-)
У мене є рецептик кексів з родзинками який я постійно використовувала і не шукала нічого іншого, перевірено і звично, але натрапила на апетитне фото і рецептик від ludasandy - не втрималась щоб не спробувати. Результат получився смачнющим і румяним.

Для кекса буде потрібно:

250 г. муки
2 ч. л. розпушувача
150 г. цукру
щіпка солі
3 яйця
150 г. масла (розтопленого і остившого)
150 мл. молока
70 г кокосової стружки (для любителів можна і більше в рецепті писало 100 г)
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Взбити яйця з цукром в густу піну. Додати молоко.
2. Просіяти муку в окрему мисочку, додати розпушувач і дрібку солі, перемішати. Додавати взбиті з цукром яйця і добре все збити міксером. Вилити масло і знову взбити.
3. Додати кокосову стружку і гарно все перемішати ложкою.
4. Розігріти духовку до 180 С.
5. Вилити тісто в форму і випікати приблизно 45 хв. На готовність перевіряти зубочисткою.
Смачного!

Весняна фантазія, картопляно-баклажанна запіканка

З теплими сонячними промінчиками приходить бажання на яскраву і кольорову їжу:-)

І тоді... йде в рух все що є в холодильнику, люблю отакі абракадабри і щоб без прив'язки до рецепту, на свій смак так би мовити.

Для картопляно-баклажанної запіканки буде потрібно:

1 баклажан

6 картоплин

1 помідорка

1 морквинка

3 цибулинки (середніх розмірів)

сіль, перець (до смаку)

олія (для приготування)

зелена цибуля

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Відварити картоплю в мундирах.

2. В той час як картопля вариться, порізати напів кружельцями цибулю і поставити тушкуватись на невеликому вогні. Олії влити за своїм смаком (можна соняшникову, а можна оливкову). Я полюбляю готувати на оливковій, і дуже трішки, щоб не було надто масним.

3. Почистити моркву, порізати кружельцями і висипати тушкуватись до цибульки.

4. Баклажан перерізати навпіл, порізати напівкружельцями і висипати вслід за морквою до цибулі. Тушкувати все разом хвилин 10. Можна накрити кришкою.

5. Почистити від шкірки відварену картоплю. Порізати кружечками і викласти на сковорідку (взяти іншу), підрумянити з обох боків. М-м-м обожнюю смак картопельки в мундирах:-)

6. Розігріти духовку до 180 С.

7. На дно термостійкої каструльки налити олії (в мене скляна). Викласти шар картоплі,  посолити, поперчити, порізану помідорку, зелену цибульку і зверху викласти тушкований баклажан з морквою і цибулею. Зверху накрити все шаром картоплі, знову посолити. Чуть влити води (буквально на дно, щоб не приставало до країв форми). Накрити кришкою і в духовку на 10-15 хв.

 

Смачного!

неділя, 22 вересня 2013 р.

Вінегрет

В Піст потрібно ретельніше стежити за тим що їсти. І відразу здається що все неможна, хоча насправді, наша українська кухня, дарує багато різноманітних, поживних і вітамінізованих рецептів. Трішки фантазії і бажання для їх здійснення.
В дитинстві я страшенно нелюбила вінегрет, вмовляли його скуштувати неодноразово, а він не смакував і все тут. Цього року я вирішила спробувати зготувати його сама. Смак для мене став відкриттям.
Отож, готуємо:
Буде потрібно:
5 середніх картоплин
2 бурячка
2 морквинки
2 скл. білої квасолі
квашеної капусти (до смаку)
4 ст. л. олії (можна і оливкову)
сік половинки лимона
сіль до смаку

Кількість інградієнтів можна збільшувати або зменшувати за своїм смаком.

Приготування:
1. Відварити в мундирах (не зчищачи шкірку) картоплю, буряк і моркву. Відцідити воду, дати чуть остити і зняти зі всього шкірку. Порізати на квадратики.
2. Відварити квасолю. Остудити. Змішати з картоплею, морквою та бурячком.
3. Відтиснути від соку квашену капусту і додати в салат (до смаку).
4. Сприснути лимонним соком, посолити і додати олію.

P:S Для любителів цибульки, можна порізати і додати в салатик 2 середніх цибулинки. Особисто мені смакує без:)
Смачного!

Пиріг сливовий

Для любителів дріждьового тіста. Натхнення від olyaw.
Світлячковий пиріг. Духмяний і сонячний.
Для тіста буде потрібно:

1 ст. теплої води
60 гр. розтопленого масла
2 ст. л. цукру
1/4 ч.л. солі
1 пакетик ваніліна
1 ч.л. сухих дріждів ("Саф Момент" гарно підходять)
2,5-3 ст. муки
Для начинки буде потрібно:
600 г. сливового варення (вибрати сливи)
1 ст. л. муки
якщо варення недостатньо солодке, добавити цукор

ПРИГОТУВАННЯ:
1. В глибоку миску просіяти 1 стакан муки, додати дріжді і добре перемішати, помішуючи додати теплу воду, цукор і сіль, а також ванілін. Просіяти ще один стакан муки, перемішати, додати масло, добре розмішати до однорідності, додати решту муки і замісити гладеньке і однорідне тісто.
2. Переложити тісто в миску змащену олією, поставити в тепле місце на 1 год (тісто має підійти приблизно вдвоє).
3. Не глибоку форму (я брала тортівницю діаметром 23 см.) змастити олією і присипати меленими сухарями.
4. Сливове варення викласти в миску і додати 1 ст. л. муки, розмішати (цукор до смаку).
5. Тісто добре вимісити, поділити на дві частинки, одна чуть більша від другої (можна залишити шматочок з якого потім робитиметься оздоблення).
6. Більшу частинку тіста розкачати в коло, перенести в форму і сформувати бортики. Зверху виложити начинку. Потім розкати меншу частинку тіста, зробити невеликі надрізи і перенести на начинку. Края добре защипити. Зверху по бажанні прикраси (розочки, листочки, по фантазії). Пиріг ще на 20 хв поставити в тепле місце (можна накрити плівкою).
7. Нагріти духовку на 180 С. І випікати пиріг до золотистого кольору. Готовність перевіряти зубочисткою.
8. Чуть остудити періг в формі, потім переложити на решітку, змочити кісточку водою і злегка змастити пиріг. Накрити чистою, сухою тканиною, і дати пирогу остинути.
Смачного!!!

субота, 21 вересня 2013 р.

Пісна піца

Коли піст і ну дуже вже хочеться чогось смачненького, можна себе побалувати цією пісненькою, овочевою піцою.
Для тіста буде потрібно:


200 г. муки
2 ст.л. оливкової олії
1 ч.л. швидкодіючих дріждів
100 мл. води (теплої)
Для начинки буде потрібно:
Овочі які є в холодильнику:-)
або ж:
2 помідорки
0,5 банк. кукурудзи
1 цибулинка
50 г. стручкової квасолі (заморожена, або свіжа)
50 г. цвітної капусти

ПРИГОТУВАННЯ:
1. Тісто замісити і поставити на 30 хв. в тепле місце.
2. Духовку розігріти до 180 С.
3. Розкатати тісто і викласти в форму для випічки.
4. Поставити в духовку на 5 хв. (щоб чуть підрумянилось)
5. Викласти всі овочі, крім кукурудзи, можна більше, можна менше, на свій смак.

6. Пекти приблизно 10 хв (орієнтуватись на свою духовку), потім викласти кукурудзу. При бажанні можна потерти твердий сир. І поставити в духовку пектись, поки сир не розтопиться.

Смачного!!!