Ніколи
не любила сливи, хоча я бачу що багато чого їстівного що я колись
вважала гидотним я зараз уплітаю за милу душу і прошу добавки, а всякі
там снекові штуковинки геть не смакують, фу фу фу хімія, краще вже натур
продукт.
Отож мегасмачний і мегавеликий сливовий пиріг. Рецепт від ingwervanille
Інгредієнти для тіста:
500 г муки
2 пачки (14 г) сухих дріждів
100 г цукру
дрібка солі
100 г розтопленого масла
1 яйце
1\4 л молока
Інгредієнти для начинки:
2 кг слив
Інгредієнти для заливки:
3 яйця
40 г (2 ст. л.) кукурудзяного крохмалюї
ваніль
400 г жирної сметани (30 %)
6 ст. л. цукру
Інгредієнти для верхнього тіста:
300 г муки
125 г цукру
дрібка солі, розпушувача та кориці
175 г масла
1 яйце
Форма розміром 32х39 см
Приготування:
Тісто:
Отож мегасмачний і мегавеликий сливовий пиріг. Рецепт від ingwervanille
Інгредієнти для тіста:
500 г муки
2 пачки (14 г) сухих дріждів
100 г цукру
дрібка солі
100 г розтопленого масла
1 яйце
1\4 л молока
Інгредієнти для начинки:
2 кг слив
Інгредієнти для заливки:
3 яйця
40 г (2 ст. л.) кукурудзяного крохмалюї
ваніль
400 г жирної сметани (30 %)
6 ст. л. цукру
Інгредієнти для верхнього тіста:
300 г муки
125 г цукру
дрібка солі, розпушувача та кориці
175 г масла
1 яйце
Форма розміром 32х39 см
Приготування:
Тісто:
1. 500
г муки змішати з сухими дріждями, сіллю, цукром. Добавити молоко,
розтоплене масло, яйце і замісити тісто. Накрити вологим полотенцем і
поставити в тепле місце на годину.
2.
Форму змастити маслом і присипати мукою. Розкатати тонко тісто,
виложити в форму і наколоти вилкою. Накрити полотенцем і дати постояти
ще 15-20 хв.
Заливка + Начинка:
Збити яйця з цукром, ваніллю, сметаною і крохмалем. Сливи порізати на половинки.
Посипка:
Масло, муку, цукор і яйце замісити, добавити по дрібці солі, кориці і розпушувача.
На
тісто щільно виложити сливи, залити заливкою і присипати (можна потерти
на тертці) тістом (посипкою). Випікати при 200 С в попередньо
розігрітій духовці 40-45 хв.
Дати пирогу повністю остити.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар