Таку
запіканку завше готувала мені моя бабця, це була моя улюблена страва. Я
завше знала, що коли приїду мене чекатиме в духовці запашна
запіканочка, і чим більше вона була запечена тим більше вона мені
смакувала.
Бабці
уже немає, тому в пам'ять про неї я вирішила зготувати схожу
запіканочку. Сказати що мені вдалось відтворити смак означатиме що я
обманюю, але щось віддалене вдалось відтворити. Тим більше міське молоко
не посперечається з сільським, натуральним.
Що ж буде потрібно:
1 ст. круглого-зернистого рису
750 мл молока
75 гр. масла
1 п. ванільного цукру (це вже моя самодіяльність)
2 яйця
75 гр. цукру
дрібка солі
ПРИГОТУВАННЯ:
1.
Рис промити, залити молоком, поставити на вогонь. Добавити ванільний
цукор, сіль і масло. Відварити до готовності, чуть остудити.
2. Яйця взбити з цукром і підмішати все до рисової каші.
3. Якщо
у вас кастрюлька така що можна ставити в духовку то тоді накриваєм
кришку і ставимо в духовку десь на 50 хв. при 160 С. Якщо ні то кашу
переложити в змащену маслом форму.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар