субота, 21 вересня 2013 р.

Рогалики з варенням

Спогад дитинства, духмяні рогалики, посипані пудрою...
Рецептик, і натхнення звідси, дякую!
Для тіста буде потрібно:
0,5 ст. теплого молока
0,5 ч. л. сухих дріждів
щіпочка цукру (я сипала 1 ч.л.)
110 гр. розмягшеного масла (я використовую масло меншої жирності)
1,5-2 ст. муки
пів пакетика ваніліна
густий!!! джем для начинки (у мене був яблучний мармелад, і яблучне варення)

Приготування:
1. В теплому молоці розчинити дріжді і цукор, добавити ванілін.
2. Додати розмягшене масло.
3. Просіяти муку, по чуть-чуть, замішуючи мяке тісто, поставити в тепле місце (можна замотати в харчову плівку) на 1 годину.
4. Духовку нагріти до 180 С, деко застелити пекарським пергаментом.
5. Тісто поділити на 3 частини, кожну розкатати в тоненьке коло, і порізати на трикутні сегменти (як в дитинстві мама робила), на широкий край положити трішки варення і скрутити рогалик.
6. Випікати до чуть золотистого кольору.

Смачного!

Сирні хатинки

Ідею взяла звідси дякую!
Ці хатинки буде весело робити з малечею, або для дитячого столу, швидко, корисно і оригінально.

Для хатинкового задоволення буде потрібно:
300 г. печева (квадратної форми), підійде до чаю/кави
300-400 г. сиру (домашнього творога)
50-70 г. вершкового масла (я завше використовую чуть меншої жирності для випічки і кремів)
5 ст. л. сметани (я використовувала магазинну, якщо сир сухий, можна більше)
цукор до смаку (хто як засолодко любить, я додавала 2 ст. л.)
0,5 ст. молока (чуть теплого)
банан, клубніка (при бажанні, до смаку)

Приготування:
1. В зручній мисці змішати сир, сметану, масло і цукор. Збиваєм міксером до однорідності, потім можна розтерти ще все добре ложкою, щоб утворилась кремоподібна сирна маса. (Якщо є заморожена клубніка то її варто добавити в сир і так само все розмішати)
2. На стіл кладемо харчову плівку (розмір визначаєм печевом, яке будемо на неї ставити, в ширину має поміститись 3 шт. і плюс щоб мати змогу загорнути хатинки)
3. Молоко наливаєм в невелику мисочку.
4. Обмокуєм кожне печенько з обох сторін в молоці і виложуєм його на плівку в ширену три в довжену, скільки є печева, або на Ваш розсуд.
5. На печево викладаємо сирну начинку, розрівнюєм. Ставимо банан (це для варіанта без клубніки, хоча думаю і те і те теж би смачно поєдналось), розрізавши по половинці і вздовж, кладемо на середній ряд.
6. Тепер з двох сторін піднімаємо краї плівки (тут треба потренуватись, з першого разу і самостійно не завше получається), разом з крайніми печеньками, получається дашок хатинки. Гарно скріплюєм краї плівки, ставимо на щось плоске і в холодильник на дві годинки.

Смачного!

Яблучний пиріг

Обираючи рецептик перш за все звертаю увагу на простоту його втілення, доступність інградієнтів, назви яких не потрібно вичитувати, а потім по кілька днів вишукувати на полицях магазинів...
Осінь багата на смачні і корисні овочі і фрукти, тому для приготування перш за все потрібне бажання і чуть-чуть фантазії:
Для тіста буде потрібно:
100 г сиру (творога) "жирність не має значення"
60 мл олії
4 стол. л. молока
90 г цукру
0,5 пакетика ванільного цукру
з 0,75 частини лимона сік
1\2 пакетика розпушувача
200 г муки
Для начинки буде потрібно:
600 г яблук
200 г сиру (творога)
90 г цукру
0,5 пакетика ванільного цукру
1 шт яйце
з 0,5 частини лимона сік
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Змішати (вилкою, або чим хто привик) сир, олію, молоко, звичайний і ванільний цукор, видушити сік з 0,75 частинки лимона і додати дрібку солі. Додати муку і розпушувач. Замісити тісто і розкачати тісто, виложити в розємну форму (діаметр 26 см) і виліпити з тіста високі бортики.
2. Яблуки почистити і порізати кусочками, взбризнути соком з 0,5 частини лимона. Яйце взбити міксером із звичайним і ванільним цукром в стійку піну, додати сир. Яблука перемішати з сирною масою і виложити на тісто.
Пекти пиріг 30-40 хв при температурі 155 С
P:S: Начинку можна кожного разу робити іншу. Напр. "Яблука почистити і взбризнути соком лимона, викласти на тісто і пекти при температурі 175 С - 25 хв. Збити міксером 3 білка з 90 г цукру, витягти пиріг з духовки, виложити на яблука збиті білки і пекти ще 15-20 хв при температурі 155 С"

Смачного!!!

Вибір пряжі

Для в'язання на спицях можна використовувати різні нитки: шерстяні, напівшерстяні, шовкові, бавовняні та інш. Волокна в пряжі можуть бути натуральними - шерсть, мохер, шовк, бавовна; штучними - акрил, нейлон або поліестер; або змішаними.
Текст в розробці

В'язання спицями

Коли є шматочок вільного часу, або просто не хочеться дивитись улюблений серіал щоб не використати такі дефіцитні хвилинки з користю, тоді починаєш вигадувати собі завданнячка. Зазвичай поєднати приємне з корисним можна вишиваючи, плетучи чи ще й гачкуючи!!! Щодо мене то я через свою велику тягу до різноманітних шарфиків вирішила таки повчитись в'язати.
Отож, я чітко знала що хочу довгого (мінімум 2 м) теплого шарфика, але нічогісінько для того не мала крім бажання перевірити себе і потішити власноручним виробом свій гардеробик.
Але інтернет то є мудра скринька де є майже всі відповіді на поставлені запитання і я почала їх формулювати і вишукувати.
  1. Вибір пряжі
  2. Вибір спиць
  3. Вибір узору далі буде
далі буде